My sousedé II – Otevřené fórum

Už znalost pouhých 6 sousedů snižuje pravděpodobnost pocitu osamělosti a souvisí s nižší depresí, sociální úzkostí a finančními obavami souvisejícími s COVID-19. Inspirovali jsme se proto přes kopec (Letná, Holešovice, Homolka, Motol…) a chceme vás tímto pozvat k diskuzi a vytváření sousedských skupin v rámci ulic.

Představte si, že víte, ke komu ve vaší ulici zaskočit s prosbou o zapůjčení sekačky na trávu nebo pumpičky na kolo nebo komu můžete dát suchý chleba pro slepice (true story z Petynky), kam dojít pro domácí chleba, na přebytek jablek, s kým se domluvit na sdíleném nákupu či objednávce čehosi… Láká vás něco na této sousedské pospolitosti nebo naopak se toho trochu bojíte? Co by tomu mohlo pomoci a naopak co to brzdí či komplikuje? Pojďme v rámci jarního probouzení „zasít“ sousedskou sounáležitost a spolupráci, abychom měli v příštích týdnech a měsících a letech hojnou sklizeň.

Ať už máte času dostatek nebo veskrze žádný, přijďte si o tom společně s námi popovídat. Vaše názory nás zajímají. Budoucí zapojení do skupiny není podmínkou pro účast. Těšíme se na Vás!


Setkání se uskuteční v případě dobrého počasí na dvorečku Nesedím, sousedím, pokud to jinak nepůjde, potkáme se online. Registrujte se prosím do 10.5. na emailu kristyna@nesedimsousedim.cz.
Diskuzi facilitují Anna Ryvolová a Stanislav Háša.

Chceme zapojovat co nejvíc obyvatel Břevnova a okolí - někdo přispěje svými znalostmi, někdo časem, jiný finančně. To vše jsou cenné formy účasti.". Budeme moc rádi za vaši podporu.


This will close in 0 seconds