Otevřené fórum – My sousedé

Na druhém otevřeném fóru 11. května 2021 jsme se sešli nad tématem sousedění. Řešili jsme, jak vytvářet sousedské skupiny a podporovat sousedské vztahy v rámci Břevnova.
Dobrý soused je totiž nejvíc! 🙂 Půjčí mouku nebo cukr, když dojde, zaleje kytky nebo nakrmí kočky, když jste na dovolené, nakoupí vám, když jste nemocní, případně s vámi rychle sepíše petici, když se v okolí vašeho domova děje něco nekalého. Ale jak se propojit v rámci anonymních ulic? Jak se seznámit? Co nám brání v tom, abychom přestali kolem svých sousedů chodit jako kolem cizích lidí?

Na setkání jsme společně sdíleli své zkušenosti. S tím, co nám fungovalo a naopak nefungovalo, věnovali se společnému brainstormingu, jak hlubší sousedské vztahy navazovat a udržovat.

Mluvilo se třeba o kauze KC v Junácké ulici a o tom, jak se sousedé dokázali spojit, o Unionu Břevnov, sousedských slavnostech v ulici 8. listopadu, sdílené zahrádce v Junácké nebo o tom, jak aktivizovat sousedy na sídlišti vedle kláštera. Snad sdílené příběhy motivovali další aktivní sousedy.

Budeme se těšit příště i na vás!

Chceme zapojovat co nejvíc obyvatel Břevnova a okolí - někdo přispěje svými znalostmi, někdo časem, jiný finančně. To vše jsou cenné formy účasti.". Budeme moc rádi za vaši podporu.


This will close in 0 seconds