KEK – komunitní ekologická knihovna

V minulém roce se podařilo díky grantu Nadace Via  založit komunitní ekologickou knihovnu (KEK), která se právě otevírá sousedské veřejnosti. Je umístěna v komunitním centru Nesedím, sousedím v Břevnově a k dnešnímu dni se z grantu podařilo nakoupit 35 knih. Knihy jsou tematicky rozděleny do několika kategorií: domácnost, zahrada, vaření a zpracování plodin, recyklace, zdraví, udržitelný život ve městě a další. Chystáme se pořídit knihy také pro děti.

Mám z ní velkou radost a těším se, že knihovna přispěje ke zvýšení povědomí o ekologii, udržitelném rozvoji, klimatické krizi  a zdravém životním stylu a zároveň pomůže lidem řešit běžné problémy, které s sebou zodpovědný a udržitelný životní styl přináší,“ říká Andula Hradílková, zakladatelka knihovny.

Přijďte si k nám vypůjčit jakýkoliv titul – stačí se u nás zastavit v otvíracích hodinách a zaklepat na dveře naší kanceláře, my už vám řekneme co a jak.

A pokud byste chtěli podpořit nákup dalších knih, můžete zde: https://www.darujme.cz/vyzva/1202834

Chceme zapojovat co nejvíc obyvatel Břevnova a okolí - někdo přispěje svými znalostmi, někdo časem, jiný finančně. To vše jsou cenné formy účasti.". Budeme moc rádi za vaši podporu.


This will close in 0 seconds