Otevřené fórum – Život v blízkosti války.

Více jak měsíc se potýkáme s šokující událostí války na Ukrajině, kde ruská vojska zahájila invazi. Situace se neustále mění, nicméně aktuálně stále pokračuje bombardování ukrajinských měst, blokování humanitárních koridorů, politické vyjednávání s Ruskem.

Do České republiky přišlo statisíců uprchlíků. Současně je v naší zemi přítomná také ruská menšina a stejně tak byla přítomná i ukrajinská menšina již předtím. Jak blízko a jak daleko jsme od války my? Jak společně táhneme za jeden provaz v pomáhání jak na politické, tak i lidské rovině? Jak se naopak jako společnost polarizujeme v názorech na aktuální situaci? A co to všechno s námi dělá emočně, hodnotově, lidsky a politicky? Objevují se témata ruské propagandy, obrovská chuť pomáhat uprchlíkům, současně i vyčerpání a potřeba se postarat o sebe samotné. Zvyšuje se také stres z války, která probíhá jen pár set kilometrů od hranic s naší zemí, a to vše s vědomím historie naší země, na opačném pólu se objevuje potřeba se „odpojit”.

Přijďte se s námi potkat na otevřeném fóru a diskutovat toto téma. Naším zájmem je vytvořit otevřený prostor, kde budeme sdílet různé zkušenosti a pohledy na věc za podpory facilitátorek (Veronika Langrová, Barbora Sedláková, Anna Ryvolová). Budete mít možnost vyjádřit své postoje, osobní zkušenosti i pocity a zároveň slyšet, kam se téma blízkosti války v našich životech posouvá i u dalších lidí.

Otevřené fórum proběhne online, na platformě ZOOM. Pro přihlášení prosím vyplňte formulář zde: https://bit.ly/vblizkostivalky

Chceme zapojovat co nejvíc obyvatel Břevnova a okolí - někdo přispěje svými znalostmi, někdo časem, jiný finančně. To vše jsou cenné formy účasti.". Budeme moc rádi za vaši podporu.


This will close in 0 seconds